B-hallen - en brokig blandning

MOTOR

B-hallen rymmer en blandad kompott av de bilmärken som inte får rum i A-hallen och en massa roliga specialbyggen.

Det är en brokig – och kul – samling.

Här samsas MG och Daewoo som begår sina svenska nypremiärer med husbilar, pickuper och handikappfordon.

Hummer H2 - för den som redan köpt combatkläder och vill leka ökenkrig. Men under det krigiska skalet döljer sig rätt trist mekanik från GM. ”Vilja men inte kunna”.

Renault Espace var först bland familjebussarna 1984. Volvo har varit rätt njugga med att importera bilen men den nya modellen kommer till Sverige senare i vår. Vive la France!

Renault R23 är succébilen från Malaysias Grand Prix i formel 1. Med den udda V10-motorn där vinkeln mellan de två cylinderbankarna är 110 grader. Växellådshuset längst bak är en teknikorgie gjutet och bakat i kolfiber och titan.

Här hittar du också Per-Gunnar Andersson och hans SM-bil i rally, en Clio Super 1600. Syndigt fräck.

Smart Roadster flörtar med samma köpare som succén Peugeot 206 CC och Ford StreetKa. En pytteliten motor bak, med eller utan tak. Streetsmart!

BMW Z4 är ersättaren till Z3. Den är mer aggressivt formgiven och har betydligt bättre och sportigare köregenskaper än glidaren Z3. Chris Bangle!

MG TF har fått utmärkelse som världens vackraste sportvagn. Dessutom tre stjärnor (”snäll mot fotgängare”) i Euro Ncaps krocktest. Ett måste för den bilintresserade besökaren.

Porsche GT3

, kung på tävlingsbanan, i en ny, förbättrad upplaga för gatan. Missa inte den!

Mer om Stockholms bilsalong