Johan sänkte premien med 6 000 kronor

– efter några telefonsamtal

Foto: KALLE ASSBRING
Johan Lärksäter sparade 6000 kronor på några telefonsamtal.
MOTOR

Johan Lärksäter fick över 6 000 kronor lägre kostnad i bilförsäkringspremie när han bytte bolag.

Johan Lärksäter i Stockholm har just köpt ny bil, en Audi A4 Quattro 3,0.

När det blev dags att teckna försäkring vände han sig till Försäkringstagarnas riksorganisation för att få hjälp att hitta den bästa försäkringen.

- Jag var inte medlem då, men jag sa att jag skulle bli om de kunde ordna en bra premie åt mig, säger Johan. En dag senare fick jag en lista med olika alternativ. Dyrast var Trygg-Hansa, det bolag där jag har mina övriga försäkringar. De skulle ha över 11 000 för en halvförsäkring. Billigast var Susab, numera Tennant, med 4 800 kr i årspremie.

Trodde inte sina ögon

Johan trodde knappt sina ögon. Det skiljde över 6 000 kr i premie för samma bil och försäkringstyp! Han ringde upp sitt försäkringsbolag och frågade om uppgiften verkligen var riktig. Det var den. Bilmodellen och det område som Johan bor i bidrog till att dra upp premien, fick han till svar.

- Jag sa till Trygg-Hansa att jag var beredd att betala 5 000 i premie hos dem. För jag ville helst ha alla mina försäkringar samlade i ett bolag. Men det gick de inte med på. Då så tänkte jag välja Susab (numera Tennant) i stället.

Men efter ytterligare några dagar blev han uppringd av Försäkringstagarnas riksorganisation som undrade om han var OK-medlem. I så fall kunde han komma ner ytterligare 400 kronor i premie hos Folksam.

- Jag är OK-medlem så det blev Folksam till slut. Nu har jag en bilförsäkring som är billigare än den jag hade för min gamla bil.

Ideell förening vill få ner premierna

Inger Sunderlin ([email protected])