Fem vägar till billigare försäkring

MOTOR

1. Var otrogen. Att vara kvar hos sitt gamla försäkringsbolag av gammal vana är ingen bra idé. Det är de nya kunderna som bolagen värnar mest om, inte dem de redan har. Ibland kan det löna sig att flytta över alla försäkringar till ett och samma bolag.

2. Jämför priser. Du blir förvånad över hur mycket det kan skilja i premie från ett bolag till ett annat. En ung förare hittar ofta de bästa priserna hos de stora försäkringsbolagen. En kvinna ska välja ett bolag som har olika premier för män och kvinnor. Kvinnor får nästan alltid lägre premier än män.

3. Bli medlem. Vissa bolag ger rabatter till den som är medlem i någon förening eller organisation. Ibland kan några hundralappar i medlemsavgifter per år ge betydligt mer i form av sänkta premier.

4. Välj rätt bil. En motorstark lyxutrustad bil är alltid dyrare att försäkra än en standardbil. Vill du hålla försäkringspremien nere väljer du kanske en Mazda i stället för en BMW.

5. Kör försiktigt. Kan tyckas vara självklart , men är i praktiken det enda som i längden ger oss alla lägre försäkringspremier.

Inger Sundelin

Vad händer om jag...