– Känns konstigt att flytta till baksätet

BILSNACK med Gry Forssell som skaffat en barnvänlig bil

MOTOR

Nu byter Gry Forssell den lilla tvåsitsiga Corvetten mot en stor stadig Chevrolet Trail Blazer.

Anledningen heter Vincent och är fyra månader.

Foto: Sara Ringström
Namn: Gry Forssell. Ålder: 30 år. Familj: Sambon Alex och sonen Vincent, 4 månader. Bor: Lägenhet i Stockholm. Yrke: Programledare. Hobby: Ridning. Bil: Chevrolet Trail Blazer, -02 mörkblå. Begagnad, importerad från Belgien. Bilhistoria: Först en Folkabubbla, sedan en Corvette Stingray -74. Kör: ”Inget alls just nu. Sitter i baksätet med Vincent när Alex kör.” Aktuell: Programledare i ”Prestanda” på TV3.

Sist vi pratades vid skulle du köpa en Volvo, vad hände?

– Jag har tittat på massor av bilar; Volvo, Renault, Saab. Det viktigaste var att det var en säker bil eftersom Vincent ska åka med.

– Så var jag in i en butik som importerar exklusiva bilar och fastnade för Trail Blazern.

– Det är något med mig och amerikanska bilar. Den här har en V8 liksom Corvetten.

Vad är viktigt när du väljer bil?

– Säkerheten som sagt, men också att man blir glad av att se den. Jag skulle aldrig köpa en gul bil. Gult är fult – och drar till sig massor av flugor på sommaren.

Stadsjeepar blir bara mer och mer populära. Vad lockade dig?

–Man sitter högt och får bättre koll i trafiken. Det känns säkert. I min bil är det också gott om lastutrymme och det behövs. I Volvon vi hyrde i somras fick vi inte in barnvagnen utan att ta bort hjulen.

Och på minussidan?

– Den har krockkudde på passagerarplatsen så vi måste ha barnstolen i baksätet. Jag har tänkt be verkstaden koppla ur krockkudden men jag vet inte om jag vågar lita på att det blir riktigt gjort.

Hur är det att sitta i baksätet?

– Lite konstigt. Det är ju jag som köpt bilen. Nu kör Alex bra så det är okej. Men visst längtar jag efter att få köra den – ensam och med hög musik i högtalarna.

Vad händer med Corvetten?

– Just nu står den bara, men den ska säljas. När ska jag köra den? Vincent får inte åka i den för den känns inte säker. Karossen är gjord av glasfiber. Men det är en häftig bil och väldigt billig i drift.

Vad är det roligaste du gjort i bilsammanhang?

– När jag var liten åkte jag på bilsemester med familjen i en Folkabuss som pappa hade byggt dusch i. Det var kul.

– I jobbsammanhang var det nog när jag körde Dodge Viper i Las Vegas. Det var en bra känsla.

Har du något bildrömjobb?

– Jag skulle vilja köra på bana igen. Det är härligt att kunna köra så fort man vill och man behöver inte oroa sig för att det ska komma barn och hundar på vägen.

Inger Sundelin