DRÖMBILEN

Retrobilen Chevrolet SSR blir årets hit

Foto: GM
MOTOR

Sportbil, plåtcabbe och pickup i en och samma skepnad, det är resultatet av några GM-ingenjörers innovativa lekfullhet samt respektlöshet inför traditionellt tänkande inom bilindustrin.

Bilen heter Chevrolet SSR och den har just börjat säljas i USA. Ingen tror annat än att den kommer att bli årets hit - trots priset. "Fun and function" var mottot när Chevrolet SSR konceptuerades och närmare den beskrivningen kunde chevafolket knappast kommit.

Med hjälp av oblyg retrodesign, kopierande Chevrolets 50-talspickup, formades en läckerbit. SSR är inte bara ursnygg och tilltalande, den är på samma gång lika praktisk som vilken fyrkantig pickup som helst. Och SSR har bra viktfördelning, utmärkt väghållning och den råstarka V8-motorn ger rena sportvagnsprestanda.

Plåtcabrioleten, slutligen, förvandlar SSR på 25 sekunder till en öppen, tvåsitsig glidare, en fräckis att synas i. SSR har en rejäl audioanläggning vilket gör den till det perfekta ungdomsfordonet.

Chevacabbesportbilspickupen är en optimal strandraggare. Och när behovet av att köpa barnsäng och sandlåda på Ikea sedan uppstår, kommer flaket till användning.

Perfekt.

CHEVROLET SSR

Thomas Berggren