Har du ingen som kollar dina fakta?

MOTOR

I en för övrigt usel krönika av dig hittar jag följande hårresande mening: ”Det är den starka judelobbyn i USA som anser att ordet jul har en kristen underton (jo, det kan man ju hålla med om, det var väl då Jesus Kristus föddes?).”

Vad är det för skitsnack! Hur undermålig får svensk journalistik bli? Har du inga kolleger som kollar fakta innan dina krönikor publiceras? Judarna har inget som helst med debatten om ordet ”christmas” att göra, åtminstone inte mer än grupper som intellektuella, muslimer, ateister, journalister, socialister, liberaler etc, etc, och det där vet du säkert. Men tydligen är din längtan att få smutskasta judarna så stark att du väljer att producera rena lögner.

Du som verkar så påläst borde veta att den enda lobbygruppen bland dem du räknar upp som har ett reellt inflytande i USA, ekonomiskt och politiskt, är judarna. Att antijulrörelsen har socialistiska rötter som går 80 år tillbaka i tiden är ointressant, det är först nu ordet ”jul” blivit fult. Och om du påstår att socialisterna har med saken att göra är du kanske inte så påläst, eller kanske är du bara ohederlig.

ARTIKELN HANDLAR OM