Vad kan stoppa 207 CC?

Större och lyxigare – Peugeots nya lillcab redo knocka Sverige

1 av 4
MOTOR

Avslöjad! I Paris om två veckor visas nya Peugeot 207 CC.

Men redan nu kan vi avslöja hur den ser ut. Visst är den läcker?!

Att Peugeot skulle följa upp succén med plåtcabben 206 CC var givet. Och nu gör man det med en riktigt snygg cab byggd på nya testvinnaren 207. Sannolikt Sveriges mest sålda mini-cab redan nästa år.

Drivs av bränsleceller

För att dra extra uppmärksamhet till CC har Peugeot gjort bilen bränslecellsdriven. Det är alltså en elmotor som driver bilen och ur avgasröret kommer bara vattenånga. Tyst och rent är det och bilen kallas därför EPURE.

EPURE är ett koncept för att visa hur långt Peugeot och Citroën kommit inom bränslecellsforskningen, men 207 CC är i övrigt färdig för produktion.

Nya 207 CC lockar med samma kvaliteter som gjorde 206 CC så populär. Men den är naturligtvis betydligt större, mer exklusiv och därmed dyrare.

Sportig diesel kommer också

Motorerna hämtas från vanliga 207, men intressantare motorer tillkommer, som nya sportiga dieseln 1,6 HDI med partikelfilter. Riktigt sportigt blir det med de nya bensinmotorerna som utvecklats i samarbete med BMW. Dessa kommer också i nya Mini. En 1,6-liters bensinfyra ger 120 hästkrafter. Värst blir en 2-liters fyra på minst 190 hästar.

Priser och produktionsstart är ännu oklart.

Nu får konkurrenterna det ännu svettigare

Martin Ström