Första bilderna på nya Volvo V70

Så ser den nya modellen av storsäljaren ut

1 av 6
MOTOR

Kvar finns lite av kantigheten. Och kvar finns även det stora bagageutrymmet. Och fler finesser förstås. Så här kommer storsäljaren Volvo V70 att se ut.

Volvo V70 är en av de absolut mest sålda bilarna i Sverige genom tiderna. Nu kommer den i ny version som blir lätt att känna igen.

Kvar är den stora bagageluckan och det generösa lastutrymmet.

En nyhet i det stora bagagerummet är det dubbla golvet som blir inbrottssäkert.

– Perfekt på semestern när man vill förvara värdesaker i bilen, säger Collin.

– Även baksätet kommer innehålla en del finesser. Först och främst en inbyggd, fiffig barnstol som är justerbar i olika ledder för att passa barn i olika åldrar. Olagbart när man vill justera för att det sitta optimalt på barnet, säger Aftonbladets bilexpert Robert Collin.

Nya Volvo V70 kommer att ha samma generösa utrymme mellan bakhjulen för maximal bagagerumsstorlek som föregångaren. Vidare kommer även baksätet att bli något rymligare vilket passar bra för oss resliga nordbor.

Nya motoralternativ

Bilen kommer att finnas med en del nya motoralternativ:

4-cylindrig fransk diesel på 136 hk

4-cylindrig etanolmotor från Ford

5-cylindrig bensinmotor på 200 hk

2 st 5-cylindriga dieselmotorer på 163 resp 185 hk.

6-cylindriga motorer i två utföranden med max 285 hk.

- Nya V70 kommer säkert åter att blir en av Sveriges mest sålda bilar. Men bagageluckan kan kräva viss tillvänjning, säger Aftonbladets bilexpert Robert Collin om nya V70.

Bilen kommer att premiärvisas på bilsalongen i Genève den 5 mars. Säljstarten i Sverige sker under våren och bilarna kommer att levereras efter sommaren

Dino Stén