Sportbil för en spottstyver

En kul cab behöver inte alltid kosta skjortan

Sportbilen - en dröm som inte alltid behöver kosta en förmögenhet.
MOTOR

Känns den gamla kombin hopplöst mossig när grannens cabriolet blänker i vårsolen?

Lugn, en spännande sportbil behöver inte kosta skjortan.

Aftonbladet.se guidar dig till sportbilsköpet som inte gör dig barskrapad.

En sportigare bil till sommaren vore väl härligt! Men lika fort som tanken uppenbarar sig, slås den bort. För sportbil är opraktiskt - och framför allt dyrt.

Tror du, ja.

Har du bara lite extra klirr i kassan kan din dröm bli verklighet. En sportbil behöver med andra ord inte kosta en förmögenhet. Det är faktiskt möjligt att hitta pärlor för mindre än 50 000 kronor.

Kombin kan få stanna kvar i familjen, då det kan vara svårt att få med sig någon mer än partnern, ungarna eller den stora packningen.

Men visst har sportbilen både för- och nackdelar. Glöm bagageutrymmet och funktionalitet – och hylla det enkla, luftiga, fria. För det är äkta njutning vi talar om.

Köparens marknad

Så vad ska man leta efter i bildjungeln?

En sportbil behöver inte gå lika fort som X2000. Men den får gärna ha karisma och kännas sportig. Och kanske spegla din personlighet.

Och vad kan du då få för dina pengar?

Vad sägs om en BMW, Maserati eller till och med en Porsche? Marknaden är oändlig och man kan fynda en riktigt rolig bil om man vet vad man letar efter. Det gäller som vanligt att vara uppmärksam på fel och brister.

Ta eventuellt med någon som kan bilar om du inte själv har expertisen. Alternativt kan du lämna in den på en auktoriserad verkstad före köpet, då kan du spara många tusenlappar.

Ta dig tid och låt dig inte stressas av att priset är lågt eller att just ”din bil” är ute på marknaden. Det finns alltid fler. Tänk på att det är köparens marknad och att priset oftast kan filas till lite.

Som alltid skall man dock hellre betala lite mer för en bra bil än att köpa en billigare som kräver en del ”småfix”.

Cabriolet eller coupé är en smaksak, men att äga en cab en gång i livet är nästan ett måste.

David Rosengren

ARTIKELN HANDLAR OM