Skam den som ger sig – nu ska bilen bort!

Beg-bilsdjungeln kräver uthållighet

1 av 2
MOTOR

Hur går det för er när ni köper bilar? Är de alltid nya och skinande blanka, och den gamla får gå som mellanskillnad till handlaren?

Så har jag köpt bil ett par gånger. Det är inga problem, allt är nytt och fräscht, inget större krångel.

Visst, man känner sig blåst när man åker ut ur bilhallen och försäljaren står och flinar i dörren, och man känner sig än mer lurad när man inser hur mycket bilen tappat i värde de tre första åren. Suck.

Jag har som sagt haft ett par nya bilar nu, och har tänkt ge mig in i begagnat-djungeln i stället.

Förra sommaren köpte jag en Skoda Fabia. En fin nolletta. Fin till för några dagar sedan, vill säga, då konstaterade verkstaden att det var hål i växellådan. En beglåda senare kommer det att kosta minst 11 000 kronor – för bilen jag betalade 36 000 för i fjol ska rulla igen.

Och när jag la ut min Peugeot 307 på Blocket för att sälja den så trodde jag, i min enkla-affärer-det-här-med-bilar-värld, att det skulle hagla anbud. Icke! Inte ett enda samtal första veckan. Min framtid som bilhandlare är ifrågasatt, och självförtroendet stukat.

Men skam den som ger sig. ”Pegan” ska säljas – och sedan bläddrar jag till sidan 24 och börjar läsa Martin Ströms stora jobb om vilka bilar som är sommarens bästa begklipp. Köpläge på Sveriges mest sålda bil, bland annat!

Och förresten... Någon som är på jakt efter en fin fransk kombi?