Limousin på japanska

Galue S50 Limousine - lyxbilen som skiljer sig från mängden

1 av 7
MOTOR

Ta fronten från en Rolls Royce och baken från en Cadillac.

Vänd snittytorna mot varandra och foga samman.

Täck över skarven med lite C-stolpe från en USA-limo och vips har du fått en Galue S50 Limousine.

Det hela låter onekligen som något farbror Frej, Anders Erikssons gestalt i Galenskaparna och After Shaves humorprogram "En himla många program" kan ha sagt:

"...en Rolls och Caddy – och nu ska ni höra, vad man med en Caddy och en Rolls kan göra..."

Bara namnet Galue låter som något man limmat ihop.

Men riktigt så illa är det inte. Bilen är faktiskt den senaste modellen att rulla ur den lilla japanska biltillverkarens verkstad.

Egna modeller

Karosserifirman har specialiserat på att göra egna modeller med andra bilar som grund. Nytillskottet Galue är egentligen en kraftigt modifierad Infiniti M35.

Förlängd och breddad men med samma 3,5 liters V6:a som i Infinitin har man skapat en limousin med all den diskretion som en yakuza-höjdare kan behöva. Visserligen har man hetsat upp motorn till över 300 hästar men bilen väger nästan 1800 kilo så den har en bit kvar till de snabbaste Nissan-bilarnas prestationer.

Men med inbyggd dvd och skärmar och enormt benutrymme gör det kanske inget om resan tar lite tid.

Udda formgivning

Mitsuoka har tidigare förärat mänskligheten tveksamma formsuccéer som sportbilen Orochi som är baserad på Honda NSX och Corolla-baserade Galue 204 samt en bullig och kompakt Jaguar Mark ll-lookalike under namnet Viewt.

Är då Galue S50 vacker? Det vete fåglarna. Men det funkar för den lilla japanska bilbyggaren Mitsuoka. Om bilen är svaret på din "se på mig"-hunger så får du punga ut med ca 800 000 kronor.

Här hittar du fler modeller från Mitsuoka.