Smygkika på Volvo S60

Premiärvisas i januari 2009 – vi har bilderna redan i dag

Foto: Volvo Personbilar Sverige
MOTOR

Här är första bilderna på Volvo Personvagnars nya konceptbil.

– Konceptbilen visar en del av vår framtid, en vink om att nya S60 blir ett av de starkaste korten i CD-premium segmentet, säger Volvo Personvagnars VD Stephen Odell i ett pressmeddelande.

Foto: Volvo Personbilar Sverige

Är du nyfiken på nya Volvo S60 Consept? Volvo Personbilars nästa konceptbil kommer att premiärvisas på Detroit Motor Show i början av nästa år. Vi ger dig en indikation på hur den kommer att se ut redan i dag.

- Konceptbilens design ger ett visuellt löfte om entusiastiska köregenskaper och jag kan redan nu lova att nya S60 kommer att leva upp till det löftet, säger Volvo Personvagnars VD Stephen Odell.

Sparsmakad ny form

Volvo S60 Nya S60 kommer att behålla Volvos nuvarande formspråk, men med uppmjukade linjer. Taket ackompanjeras av en helt ny form på sidans skulderlinje - en mjuk, dubbel våg från de främre strålkastarna till bakljusen.

- Konceptbilen tar vår design-DNA till nästa nivå. Vi talar om en "Dramatic New Approach" som innebär att vi steg för steg skruvar upp bilarnas visuella volym. Konceptbilens exteriör ger en klar fingervisning om vad kunderna kan vänta sig av nya S60. Inuti har vi varit ännu mer vågade. Där handlar det mer om en framtidsvision på lite längre sikt.

Inspirerad av Orrefors

Interiören i Volvo S60 är minst sagt lyxig. Här återfinns bland annat en mittkonsol av handgjord Orreforskristall.

- I en konceptbil är det meningen att man ska ta ut svängarna rejält och vår ikoniska, supertunna mittkonsol var det perfekta objektet. Den rena kristallen är ett spännande experiment. Det kan mycket väl tänkas att vi i framtiden tar fram interiördetaljer i kristalliknande material, säger designchefen Steve Mattin.