Redan fräcka Scirocco ännu fräckare

Tuning-proffsen har redan slagit till

1 av 6
JEDEsign
MOTOR

Knappt har nya modellen av sportkupén VW Scirocco kommit ut till försäljning förrän bilen blivit favorit hos tuning-firmorna.

Aftonbladets bilexpert Robert Collin beskrev senaste modellen av Scirocco som "en Golf i träningskläder".

Och visst ligger det något i det. Golfens sportigare släkting kommer i senaste utgåvan med en 1,4:a TSI på160 hästar och turbo samt kompressor under huven i klenaste versionen. Snabbaste modellen har en tvliters motor på 200 hästar och turbo - likadan motor som i Golf GTI.

Men det räcker ju förstås inte för tuningfirmorna som alltid ska dra skruvarna ett par varv extra. JE Design valde att lägga till ett kjol- och spoilerpaket. Tvålitersmotorn hetsades till 244 hästar och med ett sportigare avgassystem fick man ytterligare11 hästar. Givetvis kan man få sänkt fjädring och fälgar i flera storlekar.

ABT är något måttligare i karosserijusteringarna. Lite mindre yvighet men ändå kraft så det blir lite sting i bilen. 1,4-litersmotorn spetsas från 160 till 200 hästar och 2-litersvarianten landar på 240 jämnt. Hela fyra ändrör á la Lexus och Ferrari pryder akterspegeln.

Men tyska MTM ska dock vara värst vad gäller prestanda. Måttliga förändringar på karosseriet gör den inte så iögonfallande, men låt dig inte luras av utseendet. Sportfjädring, kraftigare bromsar med 15-tumsskivor och motorn uppskrämd till 272 hästar garanterar drag under 19-tumsgaloscherna.