Volvo ger cabben ansiktlyftning

Nya C70 premiärvisas i Tyskland

MOTOR

Sugen på lite cabåkning i vinter?

Snart är uppfräschade Volvo C70 här.

När Volvo C70 kom var taket den stora sensationen. Det tredelade plåttaket gjorde C70 till en praktisk vinterbil likväl som en taklös njutning på sommaren.

Nu har Volvo fräschat upp sin cab och på Frankfurtsalongen om ett par veckor visar man upp nya C70.

Nylyft bakparti ska ge lyxkänsla...

– Volvo C70 har ett klassiskt cabrioletsnitt och en stark egen identitet. Det vi har gjort är att varsamt designa om fronten och bakpartiet så att de harmonierar med både dagens och framtidens Volvomodeller. Dessutom har vi ökat exklusiviteten i material och detaljer för att förhöja känslan av lyx och lust i inredningen, säger Fedde Talsma, Exterior Chief Designer på Volvo Personvagnar.

...fast motorerna gamla

Den stora förändringen syns i fronten, som nu ska påminna mer om de större bilarna i Volvos bilpark. En del av inspirationen kommer också från S60 Concept, den första vinken om hur nya S60 ska se ut, som vi skrev om i början av sommaren. Baktill har C70 fått nya led-lampor, precis som XC60.

Dessvärre får nya C70 inte de senaste Volvo-motorerna, Drive, utan får fortsätta med det äldre och törstigare motorprogrammet. Minsta motorn blir 2,4-litersmotorn på 140 hästar och den största blir T5 med 220 hästar.

Pris och säljstart har Volvo ännu inte avslöjat.

ARTIKELN HANDLAR OM