Hybridboom från japan

Nya hybrider från Lexus och Toyota

1 av 2
Toyota Auris HSD hybrid
MOTOR

Toyotat gör en dubbel och lanserar flera hybrider både under märket Toyota men också under lyxmärket Lexus.

På Frankfurt Motor Show 2009 blir det världspremiär för konceptbilen Auris HSD fullhybrid. I och med detta försöker bolaget att införa Toyotas fullhybridteknik till volymmodeller efter Prius.

Även nya Prius laddhybrid har världspremiär i Frankfurt. Prius laddhybrid utökar möjligheterna med Toyotas fullhybridteknik (HSD) så att korta pendlingsresor kan göras med endast ren eldrift.

Under biljättens lyxmärke Lexus visar i Frankfurt en ny, kompakt fullhybrid med benämningen LF-Ch. Bilen är en kompakt femdörrarsmodell som troligen ligger i samma storleksklass som dagens IS-modell. Den har fullhybridteknik och kan  köras korta sträckor med enbart eldrift.

Även om det handlar om en konceptbil tror bolaget att den kan komma i serieproduktion inom kort. Något mer för vi inte veta om bilen i dagsläget.

Utöver konceptet visar Lexus en uppdaterad LS, alltså märkets stora lyxbil. Bilen har blivit rymligare och ska även ha bättre köregenskaper och mer utrustning. Även GS, IS och IS-F har fått smärre uppdateringar, den senare kan till exempel beställas med differentialbroms.