VW tjuvstartade Frankfurt-salongen

Visade upp nästa års nyheter

Foto: reuters
VW tjuvstartade salongen med bla att visa upp nya lilla E-Up.
MOTOR

Frankfurtsalongen tjuvstartarde hos Volkswagengruppen.

– Eldrivna E-Up och helt nya Bentley Mulsanne var roligast att se, säger Martin Ström som är på plats i Tyskland.

Som sig bör slog Volkswagengruppen på stora trumman med sina nio märken igår kväll och tjuvstartade därmed salongen.

En och en halv mil utanför staden samlade man sina hetaste nyheter och här bjuder vi på bilderna från spektaklet.

Helt eldriven

Mest intressant var eldrivna versionen av Volkswagens kommande minibil Up och följaktligen var det den bil man visade upp sist. Bilen som är helt eldriven har batterierna under golvet och ska klara 13 mils körsträcka.

Elmotorn är på 82 hästkrafter och 210 Nm vilket räcker för en toppfart på 135 km/tim och noll till hundra går på 11,3 sekunder. Den 3,2 meter korta bilen är framhjulsdriven och har steglös växellåda.

Först 2013 kan vi räkna med E-Up i produktion.

Snopen publik

Publiken såg först väldigt snopen ut när Bentleys nya Mulsanne skulle rulla in. Alla blickar och hundratals kameror riktades mot entrén men istället började introduktionen med en bild från Pebble Beach där Mulsanne hade premiär i somras.

5,5 meter lyx

Nåväl, den 5,5 meter långa bilen rullade sedan in på majestätiskt manér och visst kändes den lika stor som faktauppgifterna skvallrat om. Säkerligen tar det ett tag att vänja sig vid formerna men när jag granskade bilen efteråt var det inget snack om saken. Den är riktigt maffig! Och med dubbelturbo V8 på 6,75 liter (samma som alltid) och hela 1 020 Nm lär det vara en lika maffig körupplevelse.

Smakprov

Det var två väsenskilda smakprov ur den breda Volkswagengruppens repetoar. Klicka på länkarna och läs mer om vad som visades i övrigt. Det var nämligen en hel del godis till.