Sällsynta super-Mercedes går under klubban

Byggdes i endast 25 ex

Foto: RM AUCTIONS
Mercedes-Benz CLK GTR Roadster
MOTOR

Två sällsynta superbilar av märket Mercedes ska gå på auktion i oktober i London.

Bilarna, en Mercedes-Benz CLK GTR Roadster och Mercedes-Benz CLK GTR Coupé, är gatugodkända bilar av de riktiga tävlingsbilarna.

Foto: RM AUCTIONS
(+) Mercedes-Benz CLK GTR Coupé

Tävlingsmodellen var framgångsrik under sena 1990-talet. De nu två aktuella bilarna kommer ur en serie av endast 25 tillverkade gatubilar, varav tre är taklösa (roadster), vilket gör bilarna till några av de mest dyrbara bilar som byggts.

Kraftpaketet i modellen är en 6.9-liters V12:a på 612 hästar med en sekventiell sexväxlad låda som kontrolleras med paddlar vid ratten. Bromsarna är av kolfiber.

Båda bilarna är högerstyrda och är i princip nya. Den silverfärgade Coupé-modellen tillverkades 2005 och har aldrig varit inregistrerad. Bilen har rullat endast 25 km! Klädseln i den går i vinrött läder.

Roadster-modellen skiljer från Coupén genom att vara utan tak och med en inredning i grått och skotskrutigt. Inte heller den har körts till leda – mätaren visar 34 km rullade kilometrar. Tekniskt sett är bilarna identiska .

Den som har pengar har chansen den 28 oktober vid RM Auctions Automobiles hos Sotheby's att köpa superbil till superpris. Inköpspriset för Coupén var 1 miljon Euro (10,1 mkr) och roadstern köptes ursprungligen för 1,3 miljoner Euro (13,2 mkr). Priset för bilarna förväntas bli 4,4 – 4,7 miljoner kr för Coupén och 5,1 – 6 miljoner kr för roadstern.