Kolla – här kommer baby-Range Rovern

2011 satsar det klassiska märket på en mindre jeep

Foto: Land Rover
Range Rover LRX1
MOTOR

Range Rover väntar tillökning.

2011 kommer LRX – Baby-Rovern.

Foto: Geert Vanden Wijngaert
Saab 9-4x

Land Rover har tagit beslutet att sätta konceptbilen Range Rover LRX i produktion från och med 2011 – på kundernas begäran.

Land Rover har förstås problem med sin image i tider då stora stadsjeepar är ungefär lika politiskt korrekta som barnaga. Så vad göra? Krympa!

Skiss till skogen

LRX har varit ett uppskattat koncept bland befintliga och presumtiva Land Rover-kunder och nu ska det klassiska ut-i-vildmarken-med-bilen-märket sätta bilen i produktion.

– Respons från våra kundundersökningar stöder vår tro på att en produktionsversion av LRX kommer att lyfta suget efter vårt märke, säger Phil Popham chef på Land Rover.

Väldigt lik Saab 9-4X

Hur bilen kommer att bli utrustad när den väl finns till försäljning vill Land Rover inte säga i dag, utan hänvisar till att man kommer med mer information på andra sidan årsskiftet. Men en inte allt för vild gissning är att en hybridversion kommer att finnas tillgänglig redan från start.

Och som svensk kan man ju inte undgå att lägga märke till att formerna är rätt lika kommande Saab 9-4X. Vem har tittat på vem?

ARTIKELN HANDLAR OM