Ferrari bygger enorm nöjespark

Får både F1-, och berg- och dalbana

Ferrari World – nästa år öppnas parken för allmänheten.
MOTOR

Nu byggs Ferrari World, en galet stor nöjesanläggning i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. Den ska bland annat få världens snabbaste berg- och dalbana.

(+) F1-banan i Abu Dhabi.

Det som först ser ut som ett rymdskepp som landat på en industritomt modell gigantisk är i själva verket Ferrari World. Anläggningen, som byggs på den 2500 hektar stora nöjesön Yari, rymmer inte bara en F1-bana utan även hotell, affärer och 20 attraktioner i värsta Disneylandstil, enligt Ferrari.

Världens snabbaste berg- och dalbana

Eftersom anläggningen byggs i Abu Dhabi känns det plötsligt högst realistiskt. I synnerhet eftersom här kommer att finnas både finnas världens största Ferrariemblem (66 meter i diameter) och världens snabbaste berg- och dalbana.

Om du vill färdas i en liten vagn i 200 km/tim är det alltså hit du ska åka. Faktum är att åkattraktionen ska ge känslan av att åka i en F1-bil när man åker 62 meter upp, genom taket, och sedan ner igen.

Spektakulär byggnad

Den spektakulära byggnaden ska enligt arkitekten vara inspirerad av karossen på en Ferrari GT och taket täcker en yta av totalt 200 000 kvadratmeter, enligt Carscoop.blogspot.com.

Anläggningen ska stå klar under 2010.