Nu är priset klart på Maseratis skönhet

Undersköna GranCabrio går loss på 1,1 miljoner

1 av 3 | Foto: Maserati
I Storbritannien har Maserati presenterat priset på nya GranCabrio. Drygt 1,1 miljoner kronor kostar den italienska skönheten.
MOTOR

Är det här årets snyggaste bil?

Mycket möjligt.

Men läckra Maserati GranCabrio är inte precis gratis.

På årets stora bilsalong i Frankfurt premiärvisade Maserati sin nya GranCabrio, en fyrsitsig cab. Pininfarina har formgett den italienska skönheten, som utlovar hantverk in i minsta detalj enligt reklamen.

Maserati marknadsför bilen som ”skapad för män och kvinnor som uppskattar Maseratis känsla för kvalitet, känsla, komfort och prestanda i kombination med varumärkets tradition och sofistikerade elegans- en cabriolet för finsmakare”.

Dessa män och kvinnor kommer att ratta en bil med en 4,7-liters V8 som ger 434 hästkrafter och gör 0-100 km/tim på 5,4 sekunder. Toppfarten är satt till 280 km/tim.

Maserati säger också i sina uppgifter att GranCabrio är cabben med den längsta hjulbasen på marknaden, vilket ger ordentligt utrymme även i baksätet.

Nu har man också släppt priset på skönheten, i alla fall i Storbritannien. Där är grundpriset 95 000 pund, strax över 1,1 miljoner kronor.