Ny Ferrari GTO på gång

Blir en extremversion av 599

1 av 4
MOTOR

Under en längre period har rykten florerat om en riktigt hårig gatversion av 599. Nu verkar den vara ett steg närmare förverkligande.

På Genévesalongen i våras visade Ferrari upp läckra racerbilen 599XX som vi visar på bilderna här. Man har även gjort en specialversion för gata kallad 599 HGTE även om den inte är i närheten av lika fräck som XX-modellen.

Nu kan nästa hit från Ferrari bli en ”ny” GTO som en hyllning till legendariska 250 GTO. Holländska Autogespot rapporterar att Ferrari tagit upp deposition för att bygga en bil som för närvarande går under namnet limited edition 599. Upplagan sägs bli 500 bilar och priset cirka 25 procent högre.

För extrapengarna får man en 100 kilo lättare bil och V12-motorn trimmad till uppåt 700 hästar. Rivalen Lamborghini Murciélago LP 670-4 SV sticker givetvis i ögonen på Ferrari med sina 670 hästar, men frågan är om Ferrari hinner ut med GTO:n innan Lambo presenterar efterföljaren till den långlivade Murciélago. Det ska man nämligen göra nästa år om allt går som planerat.

Enligt Autogespot ska Ferrari visa sin nya bil i början av nästa år för utvalda kunder. Officiell premiär blir det vid nästa års Genèvesalong.

Förutom lägre vikt och starkare motor får 599 GTO design som ska påminna om 250 GTO, i synnerhet fronten med det klassiska munliknande luftintaget blir likt förebilden.

Om man inte vill ha Ferraris egna tolkning av en ny GTO kan man alltid beställa en vanlig 599 och sedan få en fin ny kaross av Van Den Brink. Visst är den superläcker!