Mercedes gör cab med drag av superbil

Nya SLK lånar stil av SLS

1 av 3
Foto: Carparazzi
MOTOR

Om två år släpps nästa generation SLK – en plåtcab utan måsvingedörrar men med

liknande linjer som SLS.

Nästa års verkliga smällkaramell på testfronten är utan tvekan Mercedes SLS, nytolkningen av måsvingemercan med modern superbilsprestanda.

Om du gillar designen, men saknar 1,8 miljoner att spendera på en leksak så misströsta inte. För om två år kommer nästa generation SLK och den lilla plåtcabben får tydliga drag av SLS.

Kopierat frontparti

Inga måsvingedörrar men liknande linjer med både front- och bakparti nästan kopierade rakt av. I alla fall om vår illustratör får rätt. Att dra några långtgående slut-satser kring formerna av den välmaskerade prototypen är inte så lätt. Vår spionfotograf fångade

bilen i Italien och berättar att i verkligheten är det klart och tydligt att såväl front som strålkastare blir fyrkantiga och upprätta, precis som på SLS alltså. Bakpartiet har en kraftig maskeringsplåt för att dölja den kraftigt lutande linjen på bakluckan som SLS har.

Vi ser också att SLK får LED-lampor för dagsljuskörning samt Mercedes nya dörrhandtag och de större backspeglarna som monteras stående på dörren snarare än den klassiska monteringen framför sidorutan.

Inga specifikationer än

Precis som dagens SLK får bilen plåttak och Mercedes håller alltså fast vid detta trots att trenden pekar mot en återgång till tygcabrioleter för att få ner vikten.

Några tekniska data har vi inte än, men räkna med liknande motorutbud som idag. Och givetvis en toppversion i AMG-kläder.