Även Touran får nytt leende

VW:s nya formspråk också i familjebussen

MOTOR

Inte ens Touran kommer undan VW:s likriktning i formspråket.

Den populära familjebussen får likadant leende som Polo och Golf.

Att Volkswagen ger Touran ett nytt ansikte med samma anletsdrag som övriga modellutbudet är inte så överraskande. Och med denna uppdatering av Touran, den andra sedan modellen kom 2003, har VW plötsligt ett högaktuellt familjebussutbud igen.

Bjässen Multivan har fått en översyn och i sommar kommer helt nya Sharan. Först i höst får vi se Touran på de svenska vägarna.

Till dess borde VW ha ordnat till en liten detalj.

Nämligen den att BlueMotionmodellen idag släpper ut 121 gram CO2, alltså ett ynka gram från den miljöbilsgräns som vi har i Sverige och som även finns i Storbritannien.

– Vi kan inte ge något besked om man tänker ändra på detta för den svenska marknaden när bilen släpps i höst, men det är inte omöjligt. Å andra sidan erbjuder vi redan en miljöklassad Touran i form av gasdrivna Ecofuel, säger Marcus Thomasfolk, Volkswagen Sveriges presschef.

Den som inte önskar en gasbil eller en snåldiesel kan välja på en rad andra redan kända VW-motorer. Bland annat den lilla 1,2-litersmotorn som med turbo ger 105 hästkrafter, eller någon av dieslarna på 140 och 170 hästkrafter.

Interiört känner vi igen Touran som den ser ut idag, med några undantag. Bland annat kan nackstöden på andra och trejde sätesraden (sju-sits är tillval) fällas ner helt för att få bättre bakåtsikt. Med fem sittplatser lastar bilen 695 liter bagage och med helt fällda säten går det in 1 989 liter.