Möt våren på motorträffarna

Flera bilevenemang hela sommaren

MOTOR

Nu är det vår och finbilarna rullar ut på evenemang och fest.

Är du bilintresserad kanske du ska besöka någon av vårens och sommarens alla bilträffar.

Vår tid är nu, sjunger alla bilälskare. Och det finns en stor mängd evenemang att besöka i vår och sommar för de som gillar bilar, motorcyklar, mopeder och allehanda motordrivna fordon.

På tisdagar

En av de mindre, men ändock välbesökta är ”Tisdagsträffarna”. Varje tisdag från fjärde maj till 14 september samlas mängder av spännande bilar och motorcyklar i Löddeköpinge, mellan Malmö och Helsingborg.

– Nästan allt som är motordrivet finns på Tisdagsträffarna. En typisk tisdagskväll kommer drygt 1000 motorcyklar och 500 – 600 entusiastbilar. Plus tusentals åskådare, berättar Lotta Jonson hos arrangören VikingaTider.

Fritt inträde lockade mycket publik förra året.

– I år satsar vi på mer mat och kringaktiviteter. Så är bara vädret med oss får vi nog fler besökare än 2009. Då kom det 95 000.

Mopedrally i Skene

Men alla bor ju inte i Skåne, så vad finns mer att ta del av i Motorsverige?

Första maj finns en rad aktiviteter att deltaga i för den som har mer bensin än politik i blodet. Kanske ska du besöka mopedrallyt i Skene som har tioårsjubileum eller åk till Skokloster för den årliga träffen för italienska bilar.

På andra sidan Östersjön

Kanske kan en resa till Finland passa, åttonde och nionde maj hålls Classic motorshowi Lahti. Det är Nordens största inomhusmässa för klassiska fordon.

Den som är mer fartsugen kan besöka en rad event, STCC drar igång på ? den ? och på gamla F1-banan Anderstorp körs historisk racing helgen 14-16 maj.

Full fart på Mantorp

Mantorp Park är en annan välkänd motorbana och där kan man som vanligt beskåda helvilda folkabubblor när årets bugrun går av stapeln den 11-13 juni. Den som vill sladda beger sig åter till Mantorp för Gatebil.no helgen 2-4 juli. Kanske avrundar du våren och sommarens bilträffar med klassikern Vallåkraträffen i augusti, den 21-22 närmare bestämt.