”TopGear bakom Eyjafjallajökulls utbrott”

Pekas ut på nätet

1 av 3
Foto: Aftonbladet Bild, AFP
MOTOR

Det brittiska motorprogrammet TopGear pekas ut som skyldigt till att vulkanen Eyjafjallajökull fick ett utbrott som stängde luftrummet över Europa.

Aftonbladet kunde förra veckan berätta om hur teamet från TopGear med en ombyggd jeep skulle köra på het isländsk lava. Testet vid Eyjafjallajökull slutade inte riktigt som det var tänkt.

Nu spekuleras det i om TopGears tripp till kratern med Toyota-jeepen inte alls var för att göra inslag till programmet utan att det låg något mycket mer ondskefullt bakom det hela.

”Uttalande på hemsida”

Programmet publicerar på sin hemsida ett uttalande från en ”talesperson inom media” med det intressanta namnet Annalisa Kneejerk (knäreflex).

Enligt henne är det ”vetenskapligt bevisat att TopGear är ansvarig för nästan allt ont i den moderna världen” och att ”vulkanens rasande utbrott knappt en vecka efter Jeremy Clarksons 'besök' inte kan ses som en slump”.

Ett skämt

Nu bör man ta uttalandet med en hel krater salt. Programmet är känt för sin humor och mycket tyder på att både uttalandet och talespersonen är oerhört påhittad. Hennes efternamn syftar på ett uttryck i engelskan som används när man på ett rationellt sätt lägger ansvaret där det hör hemma om något har gått fel.