Aston Martin till Sverige

Sverige har fått importör av brittiska lyxvagnen

1 av 6
Foto: Lehmann Photo Syndication
MOTOR

Varje år får vi se Aston Martin i vintermiljö, men bara på spionbilder. Nu finns en importör i Stockholm och kanske vågar några av kunderna sig ut på vägarna nästa vinter?

Och varför inte då i en lätt uppdaterad Vantage, Aston Martins minsta modell, som kommer nästa år. Bilen får en försiktigt omdesignad front och ny frontspoiler.

Testbilen har de små luftintagen som dagens V8-modell har. Bak påminner bilen mer om Vantage V12 med diverse detaljer i kolfiber och spoilern bak är högre för mer marktryck. Exteriören avrundas med de nya tioekrade 19-tums-fälgarna.

Danskt ljud i högtalarna

Interiört är nyheterna ett par riktigt lätta kolfiberstolar som ska spara 16 kilo. Den som vill ha välljud utöver motorn väljer den nya 1000-watts Bang & Olufsen-stereon.

Förra året lyckades Aston Martin trycka ner sin stora 6-liters V12-motor i lilla Vantage. Effekten är på 510 hästkrafter och väntas inte ändras i och med facelift. Inte heller med V8-motorn är det troligt med förändring då denna förstorades från 4,3 till 4,7 liter så sent som 2009. Då steg också effekten från 380 till 420 hästkrafter.

Även cabben kommer att få liknande förändringar i utseendet som versionen med plåttak.