Officiell: Nya Citroën C4

Första bilderna på nya ”golffransosen”

1 av 6
 
MOTOR

Nu är den officiell: nya Citroën C4.

Vill du se den live får du åka till Parismässan i höst.

Fram tills dess kan vi visa nytagna bilder.

Nya C4 har fått lite kantigare former jämfört med föregånde version och bilens formspråk lånar drag från den större C5 och den mindre C3.

”Vecken” på sidorna och åsen på motorhuven ska ge bilen ett mer intressant och fartfyllt intryck liksom kromade detaljer och den lilla spoilern i takrutans överkant.

Miljöbil

Nya C4:an lanseras från start som en miljöbil med start & stopp-system med CO2-utsläpp på 109 g/km enligt tillverkaren. Senare kommer den i en ännu grönare version med utsläpp på 99 g/km. I övrigt är motoralternativen för Sverige inte fastställda.

Bilen kan fås med system för övervakning av döda vinklar, programmerbar fartbegränsare/farthållare och nya tjänsten Citroën eTouch. Tjänsten, som kan lokalisera varifrån nöd- och assistanssamtal kommer, fungerar i utvalda länder.

Ny interiör

Av bilderna att döma ska den nya interiören med välstoppade säten och asymmetriska utblås ge känslan av en bil i en dyrare prisklass. Även om instrumenteringen är väldigt förarfokuserad anser Citroën att den ska ge en mer aristokratisk än sportig körupplevelse.

230-uttag

Precis som mobiler, som kan anpassas efter användarens behov, kan många av bilens funktioner anpassas efter egna behov. Bakgrundsfärgen på displayer kan ändras, flera polyfoniska ljud finns som val, och ventilationen kan anpassas mm. Det finns till och med ett 230 V-uttag, vilket är nytt för kompakta sedaner.

Modellprogram, pris och utrustningsnivåer är inte fastställda ännu för den svenska marknaden. Nya C4 får säljstart under första kvartalet 2011.