Bilen viktigare än sex – för kanadensare

Inte bara ett transportmedel

MOTOR

Utan bilen stannar Sverige är något som man hört genom åren. Men tydligen är bilen än viktigare för kanadensare. I en undersökning framkom det att de hellre skulle avstå sex än att släppa ratten.

Tydligen är det så att kanadensare skulle hoppa över en hel rad nöjen och behov innan de skulle stänga av sina bilar för gott.

Det var WWF (World Wildlife Fund) som genomförde undersökningen i landet och målet var att få människor att se de miljö- och kostnadsmässiga fördelarna med kollektivtrafik.

Men resultatet pekade åt ett helt annat håll. Enligt tidningen Toronto Star, var två procent av landets befolkning villiga att helt överge sex, medan endast en procent angav att de kunde tänka sig att leva utan bil. Undersökningen visade dock att många ansåg att skräpmat (36 procent) och Kaffe (14 procent) var något som de kunde leva utan.

Bilen - trygghet för män

Svarsresultatet visade också att 30 procent valde att använda bilen även vid transporter som lätt skulle avklarats till fots eller genom att cykla. Men trots detta angav 79 procent att de var medvetna om hur negativt personbilar påverkar miljön

”Det [resultatet i undersökningen] visar att kanadensare har en djupt känslomässigt engagemang för sina bilar. Bilen är inte bara ett transportmedel – de är en trygghet. För män är det även ett personligt uttryck”, berättade Josh Laughren, WWF:s kommunikationsdirektör för tidningen.