Värsting-Panamera för den som har råd

Busbilsstylad och vässad Porsche för fartfyllda familjer

1 av 5
Foto: Mansory
MOTOR

Vad gör man om gillar Porsche Panamera-konceptet med fyra dörrar, sportbilsprestanda och limokänsla men är ändå inte riktigt nöjd.

Jo, man skaffar sig en busvariant av nämnda bil från Mansory.

Ta en porsche Panamera. Byt ut fronten mot ett kjolpaket med ordentligt luftintag. Lägg till ledbelysning, topptrimmad motor, specialdesignade och färganpassade fälgar. Garnera med huv i kolfiber och en vinge på bakluckan och – vips – och du får en Panamera som får övriga limosportisar att likna en stel brittisk herre i kostym.

Det tyska tuningföretaget Mansory i Bayern, som har flera uppiffade brittiska sport- och lyxbilar på sitt samvete, har tagit fram ovannämnda skapelse och kallar den kort och gott Porsche Panamera 970 Mansory.

Höjd effekt

Effekten i motorn har skruvats upp från 500 till 690 hästar och 0-100 km/t lär gå på 4 sekunder blankt.

Den annars präktiga interiören i sobra toner har bytts ut mot en mer fartfylld variant i svenska flaggans färger där även ratten går i gult. Är du mer åt Crocodile Dundee-hållet finns interiören också att få i kroko-mönstrat läder.

Och som det ofta är med extrema sportbilar lär priset för Porsche Panamera 970 Mansory vara ”om-du-undrar-vad bilen-kostar så-har-du-inte-råd-med-den”-högt.

ARTIKELN HANDLAR OM