Panoz Abruzzi - superbil med Batmobile-design

Byggs i endast 81 exemplar

1 av 3
MOTOR

Det går inte att förneka prestandan och racingarvet som bilar med Panoz-märket har, men det estetiska kräver vissa gånger en del tillvänjning.

Nästa kapitel i Panoz historia skrevs under tisdagen då firmans grundar Don Panoz avtäckte sin nya superbil Abruzzi "Spirit of Le Mans.

Den officiella premiären av superbilen ”Spirit of Le Mans” skedde som en upptakt till helgens 24-timmars Le Mans och med sina 600 hästkrafter och 800 Nm i vridmoment är Panoz nyhet en superbil i ordets rätta bemärkelse.

Att bilen är kompetent med sådana prestandasiffror behöver nog inte ifrågasättas och estetiken är självklart i en klass för sig. Utseendemässigt verkar det som om företagets designers blandat Batmobilen med Speed Racer Mach 5 – med resultatet att bilen i vanlig Panoz-ordning sticker ut från mängden.

Endast 81 exemplar av Abruzzi ”Spirit of Le Mans” kommer att byggas – en för varje år som det klassiska loppet har körts. Varje chassi kommer därför att sammankopplas med ett specifikt år och datum samt vinnarförarens initialer – detaljer som gör varje bil unik.

Samhörigheten med Le Mans finns även med som av köpupplevelsen en del för de som bestämmer sig för att införskaffa en Panoz Abruzzi: bilen levereras vis Circuit de la Sarthe, köparen får professionella instruktioner på Bugatti-banan vid Le Mans, biljetter till racing-eventet samt vara med i en parad runt banan.