Är Porsche 928 på väg tillbaka?

Ny skiss sätter fart på rykte

MOTOR

Det är mycket som händer på modellfronten hos Porsche och internet har slagit ut i full blom när det kommer till rykten om vilka modeller som är på väg.

Nu har Porsche Consulting lagt upp en bild som fått fart på ryktet om att den nya 928:an är på gång.

Sedan den tyska sportbilstillverkaren berättade att de jobbade med Panameran har ryktet om en Grand Tourer flutit runt. Ett otal källor har hela tiden hävdat att Panamerans bas skulle vara perfekt som plattform för en ny fräsch 928 – en modell som gick i graven 1995.

Visst det är att dra det lite långt att säga att bilden här visar hur en produktionsbil ser ut, men genom att släppa skissen visar Porsche att de i varje fall tänker sig en modell i den riktningen. En tanke som direktörerna i Zuffenhausen kan ha är helt enkelt – släpp bilden och scanna av reaktionerna. Är de tillräckligt positiva så byggs bilen.

Att det blir Panamerans plattform som lånas in som grund är väldigt vettigt, eftersom det skulle innebära att utvecklingskostnaderna skulle kunna hållas nere. En ny 928 skulle inte vara den enda utvecklingen från Panamera-plattformen, tidigare har Porsche lämnat in patentansökningar om mönsterskydd på en cabriolet-version av bilen.