AMG-versioner av nya CL-klassen läckta

630 hästar i värstingversionen – och 1000 Nm

1 av 4 | Foto: Mercedes
Här är bilderna som läckt ut på Mercedes CL 65 AMG.
MOTOR

I måndags blev Mercedes-Benz nya CL-klass officiell med flertalet uppdateringar. Bland annat hade den tyska tillverkaren gjort motorerna starkare och snålare. Nu har AMG-versionerna läckts.

Här är de nya AMG-bilarna och även om den läckta informationen är totalt inofficiell ser både bilder och de tekniska specifikationerna ut att vara rimliga. Den nya CL65 AMG kommer att sporta en sexliters V12:a med dubbelturbo. Maxeffekten på denna är satt till 630 hästkrafter och vridmomentet skrivs till 1 000 Nm.

Från 430 till 550 hästar

CL63 ska, om informationen stämmer, få sin 5,5 liters V8:a uppskruvad till 550 hästkrafter. Med tanke på att den motor som sitter i CL550 redan ger 430 hästar, är det nog inte allt för svårt för AMG:s tekniker att effekthöja den upp den över 500 hästkrafter.

Även om de båda AMG-bilarna rent kraftmässigt kvalar in i superbilsklassen, drar vikt, aerodynamik och köregenskaper ner dem till mer ultra-GT status. Självklart kommer även priset att reflektera kombinationen av prestanda och lyx. Tills dess att den officiella informationen kommer – kasta ett öga på dessa bilder...

Bytbil.com