Spionextra! Mercedes C-klass coupé avslöjad

Här är de allra första bilderna – direkt från Tyskland

1 av 3 | Foto: Lehmann Photo-Syndication
MOTOR

Mercedes har gjort allt för att gömma undan bilen på sitt fabriksområde.

Men vår spionfotograf hittade bilen när den skulle luftas på allmän väg.

Här är de första bilderna på nästa C-klass Coupé.

Det händer mycket hos Mercedes nu. Nyss har vi sett AMG-versionerna av CL, nu har vi spionbilder på nästa C-klass Coupé – rykande färska från Tyskland.

Tillskillnad från storebror E-klass kommer C-klass Coupé inte att få några större ändringar av exteriören. Frampartiet, liksom hela baken, är densamma som på sedanmodellen av C-klass.

Snor från BMW

På mitt sektionen kommer dock en lustig detalj: Coupén kommer att få en så kallad ”Hofmeister-Knick”, en vinkling av ena hörnet på bakrutan. Varför är då denna lilla detalj rolig, undrar ni. Jo, för att det är en typsik BMW-grej. Den är uppkallad efter BMW:s chefsdesigner Wilhelm Hofmeister, som införde den på BMW 1500 som visades på Frankfurtsalongen 1961. Sedan dess har BMW förkunnat att den accentuerar att bilen är bakhjulsdriven. Nu ger sig alltså Mercedes in på sin huvudkonkurrents område.

Under huven på C-klass Coupé kommer hela motorprogrammet från C-klassen att finnas, från 136-hästars dieseln till bensinsexan med 292 hästar.

Våra källor tror att det kommer att finnas en relativt billig instegsmodell av Coupén, eftersom den ska locka kunder som har dagens C-klass Coupé, som var betydligt mindre.