Drottning Elizabeths bil säljs på auktion

Kan bli din för dryga miljonen – hundbänk ingår

1 av 2
MOTOR

Du kan köpa en Volvo eller en Kia.

Eller så kan du åka kungligt på riktigt.

Nu är engelska drottningens förra bil till salu.

Drottning Elizabeth II är statschef för 70 länder, ÖB för Storbritanniens hela försvarsmakt och överhuvud för kyrkan i England.

Men vid sidan av sitt ”vanliga” jobb är hon också en riktig bilvän. Under andra världskriget tjänstgjorde hon som förare av både lastbilar och ambulanser. Också på senare år har Drottningen gärna givit sin chaufför ledigt och själv tagit ratten för en tur på vägarna.

Hund-anpassad

Med största säkerhet har alltså Elizabeth, som nu regerat sina riken i 63 år, suttit bakom ratten i den Daimler Double Six Long-Wheelbase Salon som kommer att auktioneras ut i Kalifornien, USA, i mitten av augusti.

Bilen byggdes av Jaguar 1984, men innan Hennes majestät fick lägga sina kungliga händer på ratten testades den i några hundra mil för att säkerställa att allt var tiptop och inga ovälkomna gnek eller klonkanden förekom.

I bilen finns en del specialtillverkad utrustning som en sofistikerad kommunikationssystem till – och detta är inget skämt – en speciell bänk för drottningens hundar.

Glöm inte att vinka

När hovet pensionerade bilen återgick den till Jaguars ägo, och nu har företaget beslutat sälja den på RM Auctions stora auktions i Monterey i Kalifornien. Priset tros landa på mellan 1,1 och 1,5 miljoner kronor.

Så, ditt val blir följande: ytterligare en bil i samma stil som grannarnas, eller ett riktigt blåblodigt vrålåk?

Och glöm inte att vinka på rätt sätt.