Premiär för snabbaste legala Porschen

911 GT2 RS visades på Goodwood Festival of Speed

1 av 3
MOTOR

Den snabbaste gatlagliga Porschen är inte bara en stor motor.

Alla detaljer är speciellt utvecklade för att erbjuda bästa resultat – hela tiden.

Det Porsche kallar för sitt ultimata vapen på bandagar är nu officiellt visad. 911 GT2 RS hade sin internationella debut under Goodwood Festival of Speed nyligen.

GT2 RS är den snabbaste gatlagliga bil som Porsche någonsin byggt och modellen innehåller flera detaljer som Porsche normalt endast använder i sina racingbilar.

Explosionsartad

Kraftverket som sitter i GT2 RS har sitt ursprung från Porsches GT1 motorsport-motor och levererar 620 hästkrafter vid hjulen.

– Motorn känns som om den exploderar när man varvar den. Det är en väldigt livlig turbomotor. Man har en väldigt direkt kontakt med bilen och det är en dialog mellan människan och maskinen som är väldigt, väldigt speciell i den här bilen, säger Andreas Preuninger, chef för Porsches High Performance Vehicles.

När man tittar på bilen märker man att överallt där det gått att ta bort vikt har Porsches tekniker gjort det. Till och med det klassiska Porschemärket. Istället för att vara i stål eller plast – är det ett simpelt klistermärke. Andreas Preuninger förklarar att allt har gjorts för att få de bästa varvtiderna.

Detaljerna gör bilen

– Jag tror motståndarna får tugga hårt på de tider vi sätter med den här bilen på Nürburgring Nordschliefe. Vi har ett rekord på 7 minuter 18 sekunder i produktionsversionen.

Utmaningen att göra en riktigt snabb bil ligger i detaljerna och det är här som Porsches 911 GT2 RS slår de andra.

– Det finns massor med bilar som har 600-700 hästkrafter, men som inte klarar av att bära hastigheten genom kurvorna, säger Preuninger.