Ny Mercedes-cab på väg

1 av 4 | Foto: Lehmann Photo-Syndication
MOTOR

Alla Mercedes-cab-vänner – här goda nyheter.

Nästa SLK kommer allt närmare.

De senaste spionbilderna kommer från tester i USA.

2012 kommer Mercedes att presentera nästa modell av sina tvåsitsiga cab. Just nu testas den i sydvästra USA.

Att den måste funka just i Staterna är viktigt för Mercedes – den ska ju ta upp kampen med ärkerivalen BMW och deras Z4.

Tar efter SLS

Dessa två är det enda i klassen som erbjuder plåtcabbar i USA, och allt tyder på att även nya SLK kommer med sådant tak, som dessutom på den här prototypen utrustats med ett rejält tilltaget bakfönster.

Den största förändringen kommer att ske framför vindrutestolpen. Efter succén med SLS – Måsvingen– kommer även SLK att få en liknande nos.

Fronten är mer upprättstående än dagens modell och strålkastarna och grillen är fyrkantigare. Däremot har man skippat den F1-inspirerade looken.

Sidobackspeglarna har flyttat nedåt och bakåt, och sitter numer på dörrsidan.

Olika motoralternativ

När det gäller motorerna finns det olika uppgifter om vad Mercedes kommer att stoppa ned i bilen. Vissa säger att nya SLK kommer vara den sista modellen som erbjuder V8:an på 2,8 liter, andra säger att 5,5-liters turbon kommer att bli toppmotorn i SLK.

I andra änden av skalan finns det uppgifter om en turboladdad fyra, men de flesta tippar ändå på att sexan med 230 hästar blir instegsmodellen.

Det finns också uppgifter om att Mercedes, för att blidka miljökrav, kan erbjuda SLK med såväl en dieselmotor som ett hybridalternativ.

ARTIKELN HANDLAR OM