Värsting-Lambo får keps

Gallardo Superleggera Spyder – nu med 570 hästar

1 av 4
Foto: Lehmann Photo Syndication
MOTOR

Gallardo heter Lamborghinis mest framgångsrika modell någonsin, nu har man producerat 10 000 bilar. För att ytterligare öka på det antalet släpps den öppna versionen kallad Spyder i så kallad Superleggera-kostym.

Det innebär en lättare bil med mer effekt, mumma för sportbilsfantaster alltså. Precis som den taktäckta Superleggera får Spyder 570 hästkrafter och fyrhjulsdrift och i god Lamborghinianda lackas bilarna i läckra och milt uttryckt iögonfallande färger.

Under all tejp på testbilen på banan i Tyskland anar vi den brandgula färgen som Lamborghini kallar Arancio Borealis.

Design för hög fart

Att det rör sig om en Superleggera kan man se på de speciella fälgarna, den bakre stötfångaren samt den så kallade diffusern. Detta areodynamiska tilltag sitter i nederkant baktill och har som uppgift att skapa mer marktryck på bakaxeln och därmed ge bättre stabilitet vid hög fart, särskilt viktigt i snabba kurvor.

Det som gör oss en aning förbryllade är att Lamborghini kör med den lilla bakvingen som bakhjulsdrivna specialversionen Valentino Balboni Edition också har.

Bakhjulsdriven?

Det skulle alltså kunna vara fråga om en bakhjulsdriven Gallardo Spyder (alla Gallardo är vanligen fyrhjulsdrivna), men vi tror ändå att det är en riktig Superleggera under all maskeringstejp.

Bilen lär göra debut på Parissalongen i september med sedvanligt pompa och ståt.