Lamborghini Estoque ska tillverkas - i Kina

Pris: 4,6 miljoner kronor

1 av 3
MOTOR

Lamborghini tänker göra verklighet av fyradörrarsbilen Estoque - i Kina.

Estoque visades som konceptbil på Paris-mässan 2008 och pekades då ut som en vass konkurrent till andra fyradörras superbilar som Porsche Panamera och Aston Martin Rapide. Lamborghini ville redan då stärka sin portfölj, som för tillfället bara innehåller modellerna Gallardo och Murcielago.

Stephan Winkelman, vd för Lamborghini, ska nyligen ha medgett att en fyradörrarsversion skulle kunna vara mycket möjlig, men den måste också öka Lamborghinis totala försäljning avsevärt för att kunna bli verklighet. Och det ser den ut att kunna göra på den kinesiska marknaden

Uppenbarligen verkar Lamborghinis räknenissar kommit fram till att Estoque kan bli en stor framgång i Kina. Med 86 bilar sålda under årets första sex månader är Kina märkets näst största marknad. Förra året sålde man ”bara” 26 bilar under samma period.

Den nya Estoque kommer att kunna fås med en V10-motor på 5,2 liter med 560 hästar. Det är inte otänkbart att en V12 TDI och en V8-hybridlösning kommer att finnas som alternativ.

Bilen ska börja tillverkas 2012 till ett grundpris av 4 miljoner yuan, vilket motsvarar ca 4,6 miljoner kronor, uppger Autonews. Däremot är det inte känt om den kommer att säljas utanför Kina.