BBC sparkar ”The Stig”

Spolas på grund av sin självbiografi

MOTOR

Med bara veckor kvar till att ”The Stigs” självbiografi kommer ut har föraren fått sparken från BBC.

Daily Mail påstås ha bevisen.

Många hade det på känn; det skulle inte dröja länge förrän ”The Stig” fick sparken. Brittiska Daily Mirror hävdar att det nu har hänt. ”The Stig”-utpekade formel 3-föraren Ben Collins ska ha blivit spolad. Tidningen hävdar att den redan tagit bilder på nya ”The Stig” i samma vita overall och hjälm under en motortävling på Nürburgring i Tyskland.

Och hur kan man veta att det är sant? Enkelt, enligt Daily Mirror: tidningen hade placerat en annan fotograf vid Collins hus som tog bilder på föraren och hans barn samtidigt som händelsen utspelades på Nürburgring.

Uppsägningen ska ha kommit som en kulmen på bråket över Ben Collins självbiografi. Boken, som ska ges ut i september, påstås avslöja ”The Stigs” identitet. Collins har pekats ut som den mystiske föraren ”The Stig” i Top Gear. Hans företag Auto Collins-sport påstås ha fått betalt från BBC för ”föraruppdrag, huvudsakligen i programmet 'Top Gear' ”.

Vid tidigare ”Stig”-byte har tittarna fått se den gamle Stieg kliva åt sidan och ersättas av den nye. Detta har ännu inte skett, vilket har öppnat för fler spekulationer.