Därför avslöjade the Stig sig själv

Ben Collins hade gjort miljonförluster

Foto: AP
Ben Collins i the Stig-uniformen och naturell.
MOTOR

Stig-gate fortsätter.

Nu avslöjar Daily Mail varför Ben Collins berättade att han är den mystiske testföraren i Top Gear.

Ni har säkert följt med de senaste veckorna. Har ni det inte följer här en kort resumé: Världens största (och bästa, enligt undertecknad) motorprogram, Top Gear, har en testförare kallad the Stig. Hans identitet har aldrig avslöjats i programmet. Han är klädd i heltäckande racingställ och hjälm, och han pratar aldrig.

Men för någon vecka sedan kom det uppgifter om att Ben Collins, racingförare i England, är the Stig. Dessutom avslöjades det att han tänkte ge ut en bok om detta.

Top Gear-redaktionen och BBC gick förstås i taket och avskedade Collins på stående fot.

Där är vi nu. En ny hemlig person har iklätt sig den vita dräkten och tagit över som den mystiske testföraren.

Handlar om pengar

Men nu avslöjar Daily Mail varför Collins gav upp ett av världen mest eftertraktade jobb. Det handlar – förstås – om pengar.

Collins företag har under de senaste fem åren gått med inte mindre än 11,3 miljoner kronor i förlust. Med fru, tre barn och ytterligare tre företag kanske han ville dryga ut kassan. Kanske är han också besviken över att inte få lika mycket betalt som de tre andra Top Gear-profilerna, Jeremy Clarkson, James May och Richard Hammond?

Hur som helst har avslöjandet hittills i alla fall betalat en del. Förskottet på boken har redan givit Collins drygt 3 miljoner kronor, enligt Daily Mail. Dessutom talas det om att han kan få en egen tv-show.

Så frågan är vem som vinner i slutändan.

ARTIKELN HANDLAR OM