Tävling: Testa elbilen Chevrolet Volt med Robert Collin

1 av 3
MOTOR

Nu har du chansen att bli först i Sverige att köra Chevrolets uppmärksammade och prisbelönta laddhybrid Volt – tillsammans med Aftonbladets bilexpert Robert Collin!

Allt du behöver göra är att fortsätta meningen:

”Om jag vann en Chevrolet volt för en dag skulle jag...”

Mejla ditt svar till: [email protected]

OBS! Glöm inte att skriva ditt namn och ditt telefonnummet i svaret så att vi kan kontakta dig om du vinner. Ditt svar måste vara inskickat senast klockan 23.59 den 16:e januari! Lycka till!

Volt kör upp till 60 kilometer på el lagrad i ett 16-kWh litiumjonbatteri. När batteriets energi är förbrukad, finns en generator ombord som producerar elektricitet för att driva den elektriska drivenheten och laddar samtidigt batteriet.

Detta förlänger räckvidden för Volt till mer än 500 kilometer och gör det till ett miljövänligt alternativ till bilar med bensin- eller dieselmotorer. För att ladda batterierna kan Volt anslutas till vanliga eluttag (230V) och laddas upp helt på mindre än tre timmar.

– Volt är den bästa lösningen för bekymmersfri elektrisk körning, säger Wayne Brannon, vd för Chevrolet Europe.

– Vi är mycket entusiastiska över den kommande starten av försäljningen i Amerika. Information och lärdomar under det första året av försäljningen kommer att vara mycket värdefull för oss när vi förbereda Volts lansering och distribution i Europa.

2011 markeras hundraårsjubileet av Chevrolet varumärke. Den 3 november 1911 grundades Chevrolet Motor Car Company av den schweiziske ingenjören Louis Chevrolet och amerikanske entreprenören Billy Durant. Chevrolet Europe firar 100-årsjubileumet med lanseringen av Chevrolet Volt.

Bilredaktionen

ARTIKELN HANDLAR OM