Student köper superbil – får en guldnyckel

Saudisk playboy äger 30 superbilar – nu ska han köpa en Koenigsegg

Foto: Martin Ström
Koenigsegg Agera – snart i Saudiarabien.
MOTOR

Less på unga bortskämda slynglar som kan köpa bilar för pappas pengar?

Sluta läsa nu.

För den här artikeln handlar om studenten som äger 30 superbilar, och just har beställt Koenigseggs nya – med nyckel i guld.

Bugatti Veyron – snart på autobahn.

Fyra Ferrari, fem Porschar, tre Lamborghini, två Rolls-Royce och en Mercedes SLR McLaren.

Låter som en bättre bilutställning, eller hur?

Det är det inte. I stället är det garaget hemma hos teknikstudenten Dhiaa Al-Essa. Och ändå är det bara några av hans bilar.

Men den gode Dhiaa är inte vilken kille som helst. Han är son till en stor finansman i Saudiarabien, och det är pappas kreditkort som betalar alla leksakerna som sonen har i garaget.

De senaste tillskotten är ännu inte på plats, men väl beställda. Och det går inte av för hackor, de heller.

Eller vad sägs om svenska superbilfabriken Koenigseggs senaste fynd – Agera. Men det duger inte ens med vilken Agera som helst – det ska vara en med en nyckel i renaste guld!

Köper bilar för 37 miljoner

Dessutom väntar unge Al-Essa på att en Bugatti Veyron ska landa i Riyad. Kostnad för de två supermaskinerna? 37 miljoner kronor.

Svårsmält Jo, en gnutta för oss som har problem att få vår V70 att hålla ihop...

Men det stannar inte vid att bara köpa in bilarna. Under sommaren har Dhiaa lagt ut en smärre förmögenhet på att transportera sina bilar runt världen. De har flugit till Las Vegas, London, Montreal och New York för att den unge saudiern ska kunna sträcka ut alla sina hästkrafter på olika racingbanor.

– Jag älskar fart, men hastighetsgränsen i Saudi är 120 km/tim, så jag känner mig rätt begränsad. När Bugattin kommer hoppas jag kunna ta med den till Tyskland. Där kan jag ju köra den så snabbt som den går, säger Dhiaa till engelska Metro.

– McLaren SLR är min favorit. Jag älskar hur den ser ut och hur den är att köra. Dessutom har den varit pålitlig i temperaturer upp till 50 grader.

Däremot är han bedrövad över att ha förlorat sin Ferrari 458 Italia som förstördes på Heathrow-flygplatsen tidigare i år.

Kanske något att finna tröst i för oss avundsjuka?

ARTIKELN HANDLAR OM