Säljes: Motorbana med höghastighetsoval

Honda säljer sin testbana i Kalifornien

1 av 12
MOTOR

Behöver du en (billig?) motorbana? Ring Honda i USA.

Nu är deras anläggning i Kalifornien med höghastighetsoval och terrängbanor till salu.

 

När Honda i USA tog beslutet att koncentrera sin testverksamhet till Ohio blev anläggningen i Mojave-öknen, två timmar norr om Los Angeles, överflödig.

Nu ska den säljas.

Den som köper banan får 1721 hektar mark. Egendomen innehåller en 16,5 meter bred och 12 kilometer lång höghastighetsoval med 3 körfält och säkerhetszoner. Dessutom har banan flera olika underlag för tester. Utmed banan finns flera varningsljus, bevattning från egna brunnar genom sprinklersystem och fibernät för kommunikation och data.

Innanför ovalen finns en krokig och kuperad testbana på 7,2 kilometer med flera olika typer av underlag samt tre mc-banor – en motocrossbana på 1,8 kilometer med flera hopp och två supercrossbanor på 594 meter respektive 530 meter.

Fastigheten innehåller flera byggnader för allt som hör till en modern racingbana: kontor, servicehallar, depåer, lager, bränsleförråd, utbildningslokaler, kontrollrum, mm. Till banan hör också en parkeringplats som rymmer 90 bilar. Dessutom ingår ytterlikare mark utanför själva anläggningen.

Priset för hela anläggningen från 1990-talet är ännu okänt. Men om pengar inte är något bekymmer finns mycket att få för den hugade spekulanten.

ARTIKELN HANDLAR OM