Topgears Jeremy blir iClarkson

Finns som app till Iphone/Ipad

1 av 4
MOTOR

Har du fått en släng Clarkson-frossa? Lider du av Topgear-abstinens?

Då kan hjälpen finnas i mobilen eller i läsplattan – som appen iClarkson.

Biljournalisten och programledaren i ”Topgear” Jeremy Clarkson gör succé i tv. Nu ska han in i mobiler och läsplattor och erövra – i form av iClarkson.

Förlaget Penguin Books, som gett ut Clarksons böcker om bilar, har nu skapat en app med den frispråkige Clarkson som ciceron.

I appen befinner man sig i Clarksons vardagsrum där man kan klicka runt bland alla bilar på väggen och Clarkson själv guidar läsaren. I hörnet står också hans trumset som man kan spela på.

140 bilrecensioner

Basen i appen är runt 140 bilrecensioner hämtade ur hans böcker. iClarkson innehåller också bildspecial på mångmiljonbilar, 20 fartspäckade videor, över 500 bilder på exklusiva bilar.

Och så är appen också underhållande. Clarkson bjuder på tankar om saker i livet, som preventivmedel eller tyskar. Eller som han själv säger ”Aha, här är texten. Fler kilometer av nåt helt annat....och lite om bilen på slutet. ”

Har man militärt motorintresse uppskattar man säkert möjligheten att skjuta skarp med pansarvagnen Challenger 2 Main Battle Tank. Eller Jeremy Clarksons intryck av Rolls Royce-motorn som satt i andra världskrigets Spitfire-plan.

Appen, som kostar 55 kronor, kan laddas ner från Itunes och passar till Iphone och Ipad.

ARTIKELN HANDLAR OM