Saabs nya kombi

Trollhättan har offentliggjort nya 9-5 SportCombi

MOTOR

Saab visar nya 9-5 SportCombi på mässan i i Genève i mars då även

Det bekräftas från Trollhättan.

Saab kallar lanseringen av 9-5 SportCombi ”nästa steg i den största produktoffensiven i företagets historia”.

Den nya kombin får en front som sedanversionen. Baktill däremot blir designen helt annan. Bilens längre taklinje avslutas i ett brant sluttande bakparti. Dolda takstolpar gör att bakrutan och de bakre sidorutorna ser ut att vara en sammanhängande glasyta som sveper runt bilen.

Motorvalen blir de samma som för sedanmodellen, dvs bensin-, etanol- och dieseldrivna turbomotorer. SportCombin finns också med fyrhjulsdrift.

Bland övriga finesser kan nämnas adaptiv chassikontroll, adaptiva bi-xenonstrålkastare, adaptiv farthållare, klimatanläggning för flera zoner och Head-Up Display projicerad i vindrutan.

Kombiversionen av Saab 9-5 är en stor bil. Ryggstödet i baksätet är 60/40-delat och kan delvis fällas ner för transport av långa föremål. Apropå längd, golvet i bagagerummet är nästan 2 meter långt (1,962 m) och lastvolymen är max 1600 liter. I golvet finns ett spår för bagagerumsavdelaren som också kan förvaras i en lucka i golvet. I sidoväggarna finns flera fack för småsaker och större föremål kan förankras i de fyra öglorna i bagagerummet.

Som tillval kan man få en elektrisk bagagelucka som kan programmeras att öppna till en viss höjd - bra om bilen förvaras i utrymme med låg takhöjd.

Nya Saab 9-5 SportCombi kommer att kunna beställas från april och de första bilarna levereras i augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM