Avslöjat: BMW X1 med M-Sport paket

Så blir lillsuven iförd sportkläder

1 av 4
MOTOR

Kanske inte helt officiellt, men nu har bilder på hur BMW:s lillsuv X1 ser ut i M-kläder. Och det är stor likhet med storebror X3 som syns i det sportigare paketet.

I onsdags släppte BMW informationen om att X1 xDrive28i förnyats med en ny fyrcylindrig motor. Nu kommer nästa nyhet om X1 (måhända inte officiell) och det gäller det väldigt väntade M Sport paketet.

Som väntat är det också ganska likt de paket som erbjuds till de båda större suvarna X3 och X5. För att kunna erbjudas till alla motoralternativ innehåller paketet en unik kalibrering på den sportigare fjädringen. Exteriört får de som köper M-paket även sedvanlig aerodynamiskt paket samt 17- alternativt 18-tumsfälgar.

Med paketet kommer det även nya exteriöra kulörval, bland annat den ”Le Mans Blue” som syns på bilderna. På insidan är det sportstolar, en M-ratt och rejält med M-emblem som gäller. Enligt uppgifter till Australiensiska Caradvice ska M-sportpaketet börja produceras i mars och under sommaren ska det finnas ute i handeln. Hur det blir i Sverige återstår att se – men tidpunkterna från ”down under” verkar inte helt fel.

ARTIKELN HANDLAR OM