Läckt: Paganis superbil Huayra

Premiärvisas i Genève

1 av 2
MOTOR

Efterföljaren till superbilen Zonda är hett efterlängtad. Men trots intresset har Pagani lyckats hålla locket på – tills nu. Nu har de första bilderna på bilen läckt ut.

Tillverkaren har testat bilen ett tag och gjort allt för att bilen ska vara största möjliga överraskning när den premiärvisas den 26 januari och får sitt första publika framträdande under Genévesalongen. Men oturligt för dem, men trevligt för oss andra, hemligheten har kommit ut tack vare en inscannad bild från den spanska upplagan av Car Magazine.

Tydligen har biltidningen redan haft möjligheten att se bilen – men snålar med att dela med sig av bilderna. På grund av att ”läckan redan var sprungen” följde sedan andra medier efter och släppte de första bilderna på Pagani Huayra. Namnet betyder vind på det gamla Sydamerikanska indianspråket Quechua.

Men trots att vi nu kan beskåda bilen på vackra bilder – informationen är oerhört obefintlig. Självklart kommer modellen att ha en oerhörd mängd hästar och de naturliga konkurrenterna är Bugatti, Lamborghini och Koenigsegg.

Pagani kommer att, precis som i fallet med Zondan, att hålla en låg årsproduktion (20 st). Priset kommer därför att bli därefter och en gissning är att det handlar om ett åttasiffrigt belopp (i miljon euro) för att få lägga vantarna på en Huayra.

ARTIKELN HANDLAR OM