Mercedes lyx-sedan CLS nu som kombi

Bilen får premiär 2012

1 av 11
MOTOR

Mercedes lyx-sedan CLS i kombiversion.

Smaka på den karamellen.

Som väntat sätts konceptbilen Shooting Brake från i våras i produktion.

Konceptbilen CLS Shooting Brake visades i april på bilsalongen i Kina. Bilen som då ställdes ut var mycket nära en produktionsklar bil. Nu bekräftas att bilen kommer att serieproduceras med sikte på lansering under 2012.

”Fyra dörrar med stor baklucka”

Mercedes beskriver bilen som ”en coupé med lång motorhuv, smala fönster med ramlösa rutor och sluttande taklinje mot bakre delen. Tar man en närmare titt märker man att bilen faktiskt har fyra dörrar och stor baklucka”.

Precis som Mercedes beskriver bilen kan den betraktaktas mer som en coupé med förlängd taklinje och stor baklucka. Den kraftigt sluttande bakre delen gör att det knappast kommer att finnas oceaner av lastutrymme som man kanske föreställer sig i en kombi i sin rätta bemärkelse.

Baseras på nya CLS

Bilen kommer i mångt och mycket baseras på den nuvarande generationen CLS som lanserades i somras.

Det blir anläggningen i Sindelfingen som kommer att tillverka den nya CLS Shooting Brake. Fabriken tillverkar redan vitt skilda modller som C-klass Sedan, E-Klass i både sedan- och kombiversion, S-klass och kupémodellerna CLS och CL. I anläggningen görs också ett antal Maybach-modeller.

Nyligen började fabriken också producera Mercedes-Benz SLS AMG och en liten serie B-klass som drivs av en bränslecell. Från och med 2014 kommer Mercedes-Benz SL också att tillverkas i Sindelfingen.

ARTIKELN HANDLAR OM