”Din” talkshow avslöjar vad du kör

Tv-kändisarnas publik kartlagd

MOTOR

Tala om vilken talkshow-värd som är din favorit och du avslöjar vad du kör för bil.

David Letterman

In

Jon Stewart

för premiären av Conan O´Briens nya show i tv lät tidningen The Hollywood Reporter undersöka hur de olika talkshowvärdarnas tittare är.

Resultatet av undersökningen pekade snabbt tittarnas favoritbilar.

Toyota, öl och rock

En typisk David Letterman-tittare kör oftast Toyota. Dessutom är personen mellan 25 och 44 år, demokrat, ofta frånskild och gillar både öl och klassisk rock.

Jay Leno
Conan O´Brien

Raka motsatsen är Jay Leno-tittaren som enligt undersökningen är 45+ och kör helst inhemskt, gärna Pontiac eller Chevrolet. Påfallande ofta är personen religiös, konservativ och föredrar rött vin och countrymusik.

Ateist i en VW

I andra änden av den religiösa skalan hittar man den typiske Conan O´Brien-tittaren som är teknikintresserad och väljer att ratta europeiskt – Volkswagen. Vidare är personen yngre, 18-34 år, än de i Lenos församling, ofta ateist och har inga specifika politiska sympatier. I glaset vill denne helst ha en stänkare vodka och rap-musik i lurarna.

Som i Lenos fall, är den typiske Jon Stewart-tittaren lite äldre, 35-54 år, än O´Brien-fansen. Däremot är personen ofta katolik, gift och demokrat samt föredrar en bärs och Beethoven.

ARTIKELN HANDLAR OM