Bomben: VW vill köpa Ferrari

Äger redan Lambroghini – men vill ha mer

Är detta framtiden? Volkswagen vill, enligt ansedda Automotive News, köpa legendariska Ferrari. Bilden är, förstås, ett montage.
MOTOR

I stallet finns redan Porsche, Lamborghini och Bugatti.

Nu har Volkswagen siktet inställt på Ferrari.

Ett köp kan vara nära förestående.

Volkswagen växer så det knakar, och tjänar pengar lika högljutt. Det ger också en rejäl kassa att handla för.

Med nära 200 miljarder i disponibla medel siktar nu den tyska jätten in sig på Ferrari, den legendariska sportbilstillverkaren i Italien.

Det sensationella ryktet rapporteras av ansedda biltidningen/sajten Automotive News, som berättar att VW:s styrelseordförande Ferdinand Piech öppet har berättat att han gärna vill köpa Alfa Romeo, som i dag är en del av Fiat-koncernen. Men det verkliga målet är en annan Fiat-ägd tillverkare – Ferrari.

Fiat behöver pengar

Anledningen till att ryktet alls uppstått är att Fiat berättat att man behöver mer pengar till samarbetet med Chrysler, och en delförsäljning av Ferrari skulle kunna vara en lösning. Automotive News spekulerar i att Fiat då skulle sälja ut upp till 49 procent av Ferrari, och att VW-Piech skulle vara mycket nöjd med att köpa den delen, trots minoritetsägande och mindre beslutanderätt över företaget. Analytiker värderar Ferrari till mellan 22 och 33 miljarder kronor.

Till historien hör också att Volkswagen redan äger Ferraris ärkerival, Lamborghini. Dessutom har VW både Bugatti och Bentley i stallet, och håller på att slutföra köpet av Porsche.

ARTIKELN HANDLAR OM